Spaarrekeningen vergelijken

spaarrekeningen vergelijkenHier een overzicht van een aantal Nederlandse spaarrekeningen, je kunt hier snel en makkelijk spaarrekeningen vergelijken, met actuele rentes. De meeste van deze rekeningen kun je gratis openen.

Sparen is een goed idee. Ook met de lage rente is het nog steeds verstandig om je geld op een flexibele spaarrekening te zetten als je het niet direct nodig hebt.

Spaarrekeningen vergelijken in een overzicht

Groen sparen

ASN Bank

groen sparenDe ASN is een groene bank. Geld wordt niet belegd in foute dingen zoals wapenhandel. Het is onderdeel van de SNS bank.

Triodos Bank

De Triodos is nóg groener, de rentes zijn meestal iets lager dan bij ASN, maar het is een hele leuke bank.

Totaalpakketten

Bij grotere banken is het vaak alleen mogelijk om een totaalpakket te nemen, inclusief betaalrekening. Die betaalrekening kost dan weer geld.

Rabobank Internetsparen

Bij de Rabobank heb je bijvoorbeeld Rabobank Internetsparen, het is superhandig, maar je betaalt wel ieder jaar voor je normale bankrekening.

Knab

Knab is omgedraaid voor bank. Knab is geen grote bank maar een pakket bij Knab kost desalniettemin minimaal 5€ per maand, oftewel 60€ per jaar.

Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is vooral bekend van verzekeringen, maar je kunt er ook een gratis spaarrekening openen, zonder verplichte minimale inleg.

NIBC Direct

NIBC is in 1945 opgericht om ondernemers te ondersteunen bij de heropbouw van Nederland.

 

Zwitserleven

Zwitserleven biedt InternetSparen, MaandSparen en DepositoSparen. Het is gratis om deze rekeningen te openen.

Credit Europe Bank

Credit Europe is een relatief onbekende bank met hoofdkantoor in Amsterdam en activiteiten in onder meer België, Duitsland en Malta.

 

Gratis spaarrekening openen

Bij gewone spaarrekeningen in Nederland zijn er normaal eigenlijk geen kosten.

Dit is anders bij depositosparen, waarbij je geld voor langere tijd vast wordt gezet. Deposito betekent een hogere rente, maar als je je geld in de tussentijd nodig hebt betaal je een boete voor het overboeken.

Rentes in Europa

De rente ligt in Nederland hoger dan in Duitsland. In het algemeen is het zo dat instabielere economieën hogere rentes hebben. Je hebt dan dus meer risico dat je je spaargeld kwijtraakt. Gelukkig geldt er binnen de EU het deposito garantiestelsel, waarbij je spaargeld tot een waarde van honderdduizend euro is gegarandeerd.

Lloyds Bank

Lloyds is een Engelse bank, maar je kunt er ook als Nederlander terecht om euro’s te sparen.

spaarrekening gratis openen

Meer informatie