Deposito Sparen Particulier

Wat is deposito sparen? Bij depositosparen stort je regelmatig vaak (maar niet altijd) grotere bedragen die voor een bepaalde tijd vastgezet worden. Hoe langer je spaargeld niet vrij opneembaar is, hoe hoger de rente die je erop krijgt. Normaal gesproken betaal je een boete (“administratiekosten”) voor het voortijdig opnemen van een deposito rekening, soms is dit zelfs helemaal niet mogelijk. Vaak is het wel gratis mogelijk onder bijzondere omstandigheden, zoals overlijden.

Wat kost een deposito spaarrekening?

Alle deposito spaarrekeningen zijn gratis mits je een betaalrekening bij de betreffende bank hebt. Alleen de ASN en Nationale Nederlanden stellen dit niet als voorwaarde. Zo’n betaalrekening is niet gratis behalve bij Bunq maar zonder overboekingen of automatische incasso’s, net als bij het goedkope Nederlandse KNAB. Je komt dan al snel uit bij een traditionele bank zoals de SNS a 2,25 euro per maand.

Er zijn wel gratis betaalrekeningen in het buitenland, zoals N26, maar in Nederland is de voorwaarde bij elke spaarrekening een Nederlandse betaalrekening/IBAN. Dus je spaarrekening aanhouden naast je N26 als tegenrekening kan helaas niet.

Aangezien het bij deposito sparen al snel om grote bedragen gaat, is het de moeite waard om je even te herinneren aan het Depositogarantiestelsel dat je spaargeld slechts tot 100.000 euro dekt als de bank omvalt – waar tegenwoordig een realistische kans op bestaat.

Deposito sparen vergelijken

Ook bij termijndeposito vergelijken kom je al snel bij Raisin uit: het spaarplatform dat de beste rente in Europa voor je vindt. Ze beloven mogelijke rentes tot wel 1,4% rente bij slechts 5 jaar vastzetten vanaf het luttele bedrag van 500 euro. Te goed om waar te zijn? Lees onze review van Raisin.

Of ga direct naar Raisin

Privé Deposito Rekening

Minimale inleg
Maximale rente

500 euro

0,35% / 10 jaar

2500 euro

0,45% / 5 jaar

1000 euro

0,50% / 5 jaar

1000 euro

0,25% / 10 jaar

250 euro

0,70% / 10 jaar

1 euro

0,50% / 19 jaar

500 euro

1,40% / 5 jaar

500 euro

0,35% / 10 jaar

Internetsparen vergelijken

Deposito sparen wordt ook wel regelmatig internetsparen genoemd. Een wat nietszeggende en verwarrende naam aangezien alle reguliere spaarrekeningen tegenwoordig via internet te bedienen zijn – en regelmatig Internetsparen als productnaam dragen.