Bankrekening openen in België


In België noemt men een normale bankrekening meestal zichtrekening. Een bankrekening openen in België kan eigenlijk alleen met een officieel adres. Het maakt dan verder niet uit welke nationaliteit je hebt, dus ook als Nederlander kun je gewoon een Belgische rekening openen. Een Belgische bankrekening openen als Nederlander is in principe dus gewoon mogelijk.

Voor een officieel adres moet de wijkagent ook langskomen in je woning. Het ligt dus niet voor de hand om er even snel een gratis rekening te openen als je niet in België woont (daarvoor kun je beter even kijken naar Duitse mogelijkheden) – maar als je als Nederlander in de buurt van de Nederlands-Belgische grens woont ligt dat weer ander.


 

 

In België is er een dozijn banken met gratis bankrekeningen. Hier een overzicht van Belgische banken:

ING

Voor Nederlanders komt de ING het bekendste voor. Een Lion account is vrij makkelijk te openen door langs te gaan bij een filiaal. Dit is een zichtrekening, maar je krijgt hier helaas geen gratis credit card bij.


HelloBank

HelloBank is sinds mei 2013 actief op de Belgische en Duitse markt, het is een project van BNP Paribas, dus het zit wel goed met betrouwbaarheid.


Belfius

Belfius was voorheen Dexia, maar heeft vanwege een slechte naam (investeringen in dubieuze zaken of zoiets?) gekozen voor een naamsverandering.


KBC

De KBC draait al heel wat jaren mee. Ook als Nederlander kun je bij KBC een rekening openen. Het helpt dan wel als je in België woont of niet al te ver van de Belgische grens.


Deutsche Bank

De Deutsche Bank is ook actief in België, met gratis bankrekeningen. Om een rekening te openen moet je wel bewijzen van een vast inkomen kunnen laten zien.


Record Bank

Record Bank levert een volledig pakket voor dagelijks bankieren, inclusief spaarproducten en op maat gesneden leningen. Record Bank houdt van eenvoud en transparantie. De bank bestaat nog niet zo lang en is elk jaar flink gegroeid vanwege de duidelijkheid die klanten er hebben. De bank is bekend vanwege de hoogrentende spaarproducten: spaarrekeningen en kasbons.


Bankoverstapdienst

De Belgische overheid heeft het verplicht gesteld aan banken om een gratis overstapdienst te leveren aan cliënten.

Belgische bankrekening openen als Nederlander

Een Belgische bankrekening openen als Nederlander is goed mogelijk. Als je in België ingeschreven staat is er natuurlijk geen enkel probleem om een Belgische rekening te openen. Als je niet in België staat ingeschreven maar je woont bijvoorbeeld vlakbij de Belgische grens kun je gewoon een bankkantoor binnenlopen en vragen wat er mogelijk is.

Meer informatie