NUMBER26: Duitse banking innovatie

number26NUMBER26 is een Duitse app en bank. Het heeft niet zo heel veel meer te maken met wat de meeste mensen als “bank” zien. Het is helemaal gebaseerd rondom een app voor je Android of iPhone. Met een push notificatie op het moment dat je geld op je rekening krijgt of dat je geld uit de muur haalt. Dat is niet het enige vernieuwende. Het is allemaal helemaal gratis. En inclusief gratis MasterCard.

Bankrekening openen in Duitsland, kan dat?

Tot een jaar geleden kon je bij DKB zonder zogenaamde Anmeldung een bankrekening openen. Zonder officieel Duits adres dus. Bij DKB is dat niet meer mogelijk, maar wel bij Number26. Het ligt dan ook in de verwachting dat NUMBER26 vanuit Duitsland en Oostenrijk snel gaat uitbreiden naar de rest van Europa. 10 miljoen euro heeft de fintech startup opgehaald met zijn eerste financieringsronde.

Rekening openen bij NUMBER26

Als je vrienden hebt in Duitsland, of een tijdelijk adres, kun je je gewoon daarmee aanmelden. NUMBER26 is momenteel flink aan het groeien dus het kan een paar dagen duren voordat je ermee aan de slag kunt. Je identiteitskaart of paspoort wordt gewoon online geverifieerd, met behulp van je webcam of een app op je mobiele telefoon. Je prepaid MasterCard krijg je daarna direct gestuurd naar het adres dat je hebt opgegeven.

NUMBER26 klantenservice

Number26 klantenserviceWe hebben het zelf geprobeerd. In het Duits word je gewoon fijn met du aangesproken dus geen officieel gedoe, het is allemaal erg vlotjes. Je kunt ook in het Engels communiceren, in tegenstelling tot bijna alle andere Duitse banken.

Je kunt met NUMBER26 ook in het Engels communiceren, in tegenstelling tot de meeste andere Duitse banken.

Screen Shot 2015-08-24 at 18.27.59

 

 

 

Ik zelf heb een rekening van number26 en ik ben super tevreden. Maar ik woon ook in Duitsland.  Ik heb number26 aan veel collega’s aanbevolen en ook deze zijn super tevreden!! (Commentaar op Facebook)

Inclusief gratis credit card

Je NUMBER26 bankkaart is ook meteen een gratis MasterCard credit card, waarmee je online en offline kunt betalen.

number26-creditcard

Comments are closed.