N26: Duitse banking innovatie

N26 is een Duitse app en bank. Sinds 2017 is N26 ook gewoon beschikbaar in Nederland en België. Het heeft niet zo heel veel meer te maken met wat de meeste mensen als “bank” zien. Het is helemaal gebaseerd rondom een app voor je Android of iPhone. Met een push notificatie op het moment dat je geld op je rekening krijgt of dat je geld uit de muur haalt. En dat is niet het enige vernieuwende van N26. Het is bovendien helemaal gratis. Én inclusief gratis MasterCard, en gratis maestro pinpas waarmee je overal in Nederland terecht kan.

Bankrekening openen in Duitsland, kan dat?

Tot een jaar geleden kon je bij DKB zonder zogenaamde Anmeldung een bankrekening openen. Zonder officieel Duits adres dus. Bij DKB is dat niet meer mogelijk, maar wel bij N26. Het ligt dan ook in de verwachting dat N26 vanuit Duitsland en Oostenrijk snel gaat uitbreiden naar de rest van Europa. 10 miljoen euro heeft de fintech startup opgehaald met zijn eerste financieringsronde.

Rekening openen bij N26

Als je vrienden hebt in Duitsland, of een tijdelijk adres, kun je je gewoon daarmee aanmelden. NUMBER26 is momenteel flink aan het groeien dus het kan een paar dagen duren voordat je ermee aan de slag kunt. Je identiteitskaart of paspoort wordt gewoon online geverifieerd, met behulp van je webcam of een app op je mobiele telefoon. Je prepaid MasterCard krijg je daarna direct gestuurd naar het adres dat je hebt opgegeven.

N26 klantenservice

Number26 klantenserviceWe hebben het zelf geprobeerd. In het Duits word je gewoon fijn met du aangesproken dus geen officieel gedoe, het is allemaal erg vlotjes. Je kunt ook in het Engels communiceren, in tegenstelling tot bijna alle andere Duitse banken.

Je kunt met N26 ook in het Engels communiceren, in tegenstelling tot de meeste andere Duitse banken.

Screen Shot 2015-08-24 at 18.27.59

 

 

 

Ik zelf heb een rekening van number26 en ik ben super tevreden. Maar ik woon ook in Duitsland.  Ik heb number26 aan veel collega’s aanbevolen en ook deze zijn super tevreden!! (Commentaar op Facebook)

Inclusief gratis credit card

Je N26 bankkaart is ook meteen een gratis MasterCard credit card, waarmee je online en offline kunt betalen.

number26-creditcard

3 thoughts on “N26: Duitse banking innovatie”

  1. Wil een rekening open in België of Duitsland, maar woon zelf in Nederland, hoe kan ik als nog een (spaar) rekening openen in België of Duitsland

    • Als je in de buurt van de grens woont kun je gewoon bij een bankfiliaal over de grens binnenstappen en het eens vragen. Online kun je eigenlijk alleen bij NUMBER26 terecht, en hangt ook nog af van je persoonlijke situatie. Een rekening bij NUMBER26 kun je met een adres bij vrienden in Duitsland openen. Of een tijdelijk adres, maar dan moet het wel lang genoeg duren om de credit card te ontvangen. (Risico is er verder niet omdat het sowieso een prepaid kaart is.) NUMBER26 is geen spaarrekening.

      De hoogste rente die je in Duitsland kunt krijgen (nu 1,11%) ligt onder de hoogste rente in Nederland (nu 1,3%), dus als je wilt sparen is het verstandiger om dat gewoon in Nederland te doen. Mocht je onverhoopt meer dan honderdduizend euro willen sparen is het wel verstandig om méér dan 1 spaarrekening te openen vanwege de bankgarantie.

    • REVOLUT kun je trouwens wel gewoon met een Nederlands adres aanvragen. Het is niet echt een normale bankrekening maar wel een erg handige prepaid credit card. En helemaal gratis. Da’s ook de referral code die je kunt opgeven: GRATIS.

Comments are closed.