Gratis zakelijke bankrekening

Een gratis zakelijke bankrekening openen, is dat mogelijk? Ja! Via N26 Business kan iedereen een gratis zakelijke bankrekening openen. Via de app maar ook via de website van N26 kunnen alle bankzaken beheerd worden.

De consumentenbond heeft de betaalrekening van N26 onder de loep genomen en een volledig artikel geplaatst over deze Duitse online bank: https://www.consumentenbond.nl/betaalrekening/n26-betaalrekening
Wat vooral opvalt zijn de nadelen. Hieronder volgen een paar nadelen die niet per definitie een nadeel hoeven te zijn:

 

  • 
Voor de meeste zakelijke gebruikers zal het geen probleem zijn dat de website, de app en de klantenservice in het Engels zijn. Door de consumentenbond wordt dit wel als een nadeel omschreven.
  • Betalen via iDeal is niet mogelijk, maar voor het ontvangen van bedragen en het betalen van facturen zal dit weinig problemen opleveren.
  • De Mastercard heeft geen aankoopverzekering, daar staat tegenover dat de betreffende debit creditcard gratis is.
  • Het is niet mogelijk om gebruik te maken van een overstapservice. Een overstapservice is niet per definitie nodig als je een extra bankrekening wilt hebben. Daarnaast is het altijd mogelijk om de eigen klanten zelf goed te informeren over het starten van een nieuwe bankrekening. Een Overstapservice is slechts 13 maanden, dit is zelf ook te doen door de huidige betaalrekening nog voor een bepaalde periode aan te houden.

Wat valt er op bij de gratis bankrekening van N26? Betalingen in vreemde valuta zijn gratis met de betaalpas. Dit is erg voordelig gezien de kosten die er door veel banken berekend wordt voor het opnemen van geld in landen waar de Euro niet gebruikt wordt.
Voor de Mastercard (creditcard) geldt dat de eerste 5 opnames per maand gratis zijn, daarna wordt er € 2,00 per transactie berekend. Voor buitenlandse opnames wordt er 1,7% van het opgenomen bedrag berekend.

De zakelijke rekening van N26 mag ook als privé rekening gebruikt worden. Het is echter niet mogelijk om een zakelijke én een privé rekening te openen.

Waarom is een bankrekening bij N26 zoveel goedkoper dan de normale zakelijke accounts?
N26 opereert online en niet via een kantoor. Hierdoor zijn de kosten veel lager dan bijvoorbeeld de Deutsche Bank Business Konto, waar N26 mee te vergelijken is. Het openen van een N26 bankrekening kost helemaal niks.
De volledige kosten die berekend (kunnen) worden vind je hier: https://n26.com/eu/pricing/

Wat moet je doen om een N26 bankrekening te openen?
In 8 minuten is de registratie al klaar. Ga naar: https://app.n26.com/register?pr=n26Business&ch=businessAccountPage
En klik op “start registration”

Het is dus mogelijk om een gratis zakelijke bankrekening te openen, tegen lage (tot geen) kosten. Waarom zou je nog wachten? Het aanmelden kost slechts 8 minuten en bij N26 zijn de kosten veel lager omdat het een digitale bank is. De mastercard, debit creditcard, is gratis. De zakelijke rekening mag ook particulier gebruikt worden. Betalingen in vreemde valuta zijn gratis.