Goedkoopste zakelijke rekening

De goedkoopste zakelijke rekening in Nederland is KNAB. Maar als je een beetje verder kijkt dan is N26 een prima optie voor zzp’ers, en helemaal gratis, inclusief prepaid MasterCard. Bij veel zakelijke bankrekeningen zijn er kosten per transactie, tot wel 17 cent bij Van Lanschot, hetgeen natuurlijk kan aantikken als je bedenkt dat veel bedrijven makkelijk vele transacties per dag kunnen doen.

Overzicht zakelijke bankrekeningen

Bankjaarlijkse kosten incl. internetbankieren en bankkaartKosten per transactieLand
N26gratisgratisDuitsland
KNAB€60kostenNederland
Rabobank€120kostenNederland
ABN Amro€108kostenNederland
SNS€90kostenNederland
ASN€72kostenNederland
ING€120kostenNederland
Triodos€122kostenNederland
Bunq€120kostenNederland
Van LanschotkostenkostenNederland
Revolut300 pond per jaargratisEngeland

N26: gratis zakelijke rekening

Een gratis zakelijke betaalrekening openen, is dat mogelijk? Ja! Via N26 Business kan iedereen een gratis zakelijke bankrekening openen. Via de app maar ook via de website van N26 kunnen alle bankzaken beheerd worden.

De consumentenbond heeft de betaalrekening van N26 onder de loep genomen en een volledig artikel geplaatst over deze Duitse online bank: https://www.consumentenbond.nl/betaalrekening/n26-betaalrekening
Wat vooral opvalt zijn de nadelen. Hieronder volgen een paar nadelen die niet per definitie een nadeel hoeven te zijn:

 • 
Voor de meeste zakelijke gebruikers zal het geen probleem zijn dat de website, de app en de klantenservice in het Engels zijn. Door de consumentenbond wordt dit wel als een nadeel omschreven.
 • Betalen via iDeal is niet mogelijk, maar voor het ontvangen van bedragen en het betalen van facturen zal dit weinig problemen opleveren.
 • De Mastercard heeft geen aankoopverzekering, daar staat tegenover dat de betreffende debit creditcard gratis is.
 • Het is niet mogelijk om gebruik te maken van een overstapservice. Een overstapservice is niet per definitie nodig als je een extra bankrekening wilt hebben. Daarnaast is het altijd mogelijk om de eigen klanten zelf goed te informeren over het starten van een nieuwe bankrekening. Een Overstapservice is slechts 13 maanden, dit is zelf ook te doen door de huidige betaalrekening nog voor een bepaalde periode aan te houden.

Wat valt er op bij de gratis bankrekening van N26? Betalingen in vreemde valuta zijn gratis met de betaalpas. Dit is erg voordelig gezien de kosten die er door veel banken berekend wordt voor het opnemen van geld in landen waar de Euro niet gebruikt wordt.
Voor de Mastercard (creditcard) geldt dat de eerste 5 opnames per maand gratis zijn, daarna wordt er € 2,00 per transactie berekend. Voor buitenlandse opnames wordt er 1,7% van het opgenomen bedrag berekend.

De zakelijke rekening van N26 mag ook als privé rekening gebruikt worden. Het is echter niet mogelijk om een zakelijke én een privé rekening te openen.

Waarom is een bankrekening bij N26 zoveel goedkoper dan de normale zakelijke accounts?
N26 opereert online en niet via een kantoor. Hierdoor zijn de kosten veel lager dan bijvoorbeeld de Deutsche Bank Business Konto, waar N26 mee te vergelijken is. Het openen van een N26 bankrekening kost helemaal niks.
De volledige kosten die berekend (kunnen) worden vind je hier: https://n26.com/eu/pricing/

Wat moet je doen om een N26 bankrekening te openen?
In 8 minuten is de registratie al klaar. Ga naar: n26.com
En klik op “start registration”

Het is dus mogelijk om een gratis zakelijke bankrekening te openen, tegen lage (tot geen) kosten. Waarom zou je nog wachten? Het aanmelden kost slechts 8 minuten en bij N26 zijn de kosten veel lager omdat het een digitale bank is. De mastercard, debit creditcard, is gratis. De zakelijke rekening mag ook particulier gebruikt worden. Betalingen in vreemde valuta zijn gratis.

Holvi: Finse fintech voor ondernemers

Holvi is een zakelijke bankrekening voor bedrijven in Finland, Duitsland en Oostenrijk. De kans is aanwezig dat Holvi zijn bankrekening ook op de Nederlandse markt gaat aanbieden. Holvi betekent kluis in het Fins. Het is ook een nieuwe bank die helemaal gericht is makers and doers. Ik gebruik Holvi nu al een tijdje zelf en ben er laaiend enthousiast over.

Waarom is Holvi goed?

 • Je kunt bestanden uploaden gekoppeld aan uitgaande betalingen – nog niet aan inkomende helaas
 • Je kunt facturen voor klanten aanmaken, direct vanuit je bankrekening – alsof je Moneybird in je bankrekening hebt.
 • Categorieën voor boekhouden, uitgaande en inkomende betalingen.
 • BTW kan helemaal vanuit Holvi worden gedaan.
 • Incl. Mastercard, die niet apart is van je bankrekening, dus betalingen zijn meteen zichtbaar – en met de app kun je direct foto’s maken van je bonnetjes.
 • Je kunt expense claims indienen (ook weer met bonnetjes)
 • Alle bestanden en overzichten kunnen automatisch naar je Dropbox. Mijn boekhouder is nog niet zover, dus ik moet het nu nog per email naar hem toesturen, maar denk dat ik ‘m volgend jaar gewoon toegang kan geven tot die Dropbox folder
 • Vrij goede Android app
 • Makkelijk te switchen tussen 2 rekeningen (mijn Finse startup en mijn Duitse ZZP activiteiten)

Holvi.com