Prepaid creditcard aanvragen

Een prepaid creditcard is handig in verschillende situaties. Er is grote keuze, en de meeste cards zijn vrij makkelijk aan te vragen, online of in de winkel. Ook zijn er veel gratis. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van méér dan 20 aanbieders.

Makkelijk creditcard aanvragen

Makkelijk creditcard aanvragen klinkt als een contradictie. Toch is dat allang niet meer zo. Hoe kan dat? Twee redenen: internet en prepaid. Met prepaid credit cards ga je geen lening aan maar zet je er alleen het geld op dat je op dat moment nodig hebt. Daardoor hoeven er bij de aanvraag van de creditcard ook geen uitgebreide en tijdrovende achtergrondchecks uitgevoerd te worden.

Dankzij internet is een online prepaid credit card (mastercard of visa) iets dat je gewoon vanuit je luie stoel kunt doen. En ja, je leest het goed: ook al is een prepaid creditcard anders dan de reguliere, ook deze werken via de bekende netwerken, zoals mastercard en visa.

Voor- en nadelen van een prepaid creditcard

Voordelen van een prepaid creditcard

  • Makkelijk aan te vragen
  • Geen oplopende schuld
  • Geen inkomenvereisten
  • Geen BKR toetsing
  • Bij verlies of diefstal raak je maximaal je saldo kwijt

Nadelen van een prepaid creditcard

  • Kan geld kosten (maar gratis bij bijv. N26)
  • Niet altijd te gebruiken voor het huren van een auto, en indien het wel mogelijk is (zoals bij Bunq), is het belangrijk om genoeg saldo te hebben voor de borg.
  • Veel prepaid credit cards zijn niet te gebruiken in landen met sancties, zoals Cuba, Iran, Soedan, Noord-Korea en Syrië.

Creditcard prepaid

Zoals gezegd is een online prepaid creditcard makkelijk aan te vragen. Dat een creditcard prepaid is, betekent dat je geen geld uitgeeft wat je niet hebt. Dat is fijn: het scheelt oplopende schulden want, tja, geld lenen kost geld. En dat scheelt weer gezeur met het BKR die hierdoor niet getoetst hoeft te worden bij aanvraag en waar je geen nieuwe aantekening krijgt vanwege het gebruik.

BKR: negatieve registratie bij creditcard

Een prepaid creditcard verschijnt niet op je BKR als lening. Sommige reguliere creditcards ook niet – mits je een maandelijkse automatische incasso afgeeft, zoals bijvoorbeeld bij de ING creditcard.

Je hoeft niet alleen geen rente te betalen maar de credit card zelf is bij prepaid ook vaker gratis. Dat is mogelijk omdat de banken bij prepaid creditcards vaak bezuiningen op je aankoopverzekering: het belangrijkste nadeel van een online prepaid credit card.

Creditcard aanvragen met BKR

Heb je een negatieve registratie bij BKR die het jou normaal gesproken moeilijk of zelfs onmogelijk maakt om een creditcard aan te vragen, dan biedt een prepaid creditcard dus uitkomst.

Gratis prepaid creditcard

Prepaid credit cards komen in vele kleuren en smaken, betaald en gratis. Bij de gratis prepaid credit card is het dus belangrijk te beseffen dat er waarschijnlijk geen aankoopverzekering bij zit en je er vaak geen auto mee kunt huren. Sommige prepaid creditcards kun je upgraden naar een betaalde – maar nog steeds prepaid – variant waar wel een aankoopverzekering bij zit. En bij Bunq hebben ze er bijvoorbeeld iets op gevonden zodat je toch een auto kunt huren (mits je het bedrag van de borg op je kaart zet).

Onze top vier prepaid creditcards

Maar let op de verschillen! Bij deze voorbeelden zit bijvoorbeeld overal een gratis bankrekening – maar die bij Bunq is beperkt, eigenlijk geen volwaardige bankrekening. N26 is de enige die je ook gratis een fysieke prepaid creditcard thuisstuurt – hoewel je bij de meeste anderen niet meer dan een tientje verzendkosten voor de pas betaalt.

Bij allemaal krijg je een IBAN. Maar met de prepaid creditcards van Revolut en Bunq kun je online via iDeal betalen – niet met die van N26 en Openbank want daar krijg je een niet-Nederlandse IBAN.

Prepaid Creditcards in de EU

Overige Aanbieders uit EU
Viabuy DE
Sogexia FR
Paysera LT
Mistertango LT
Leupay MT
Worldcore CZ
OKPay CY
Paymix Malta
ICS Cards NL
iCard BG
Vialet LT

Prepaid Creditcard uit Verenigd Koninkrijk

Revolut is gratis, maar een echte fysieke kaart is weer niet gratis. Als je graag Bitcoin wil sparen kan het wel leuk zijn om Revolut te gebruiken.

Verenigd Koninkrijk
Revolut
EPayments UK
Monese UK
Worldfirst UK
Skrill UK
Transferwise UK

Prepaid Creditcard overige aanbieders

Angelsaksisch (niet VK)
Payoneer US
Payza CA
Breder Suasso NZ
Typisch offshore
AP Wilson Dubai
AdvCash Belize
Payeer Georgia
I-Account Hong Kong