Gratis creditcard

Op zoek naar een gratis creditcard? Dan is een prepaid creditcard de oplossing. In het kort is het voordeel van een prepaid creditcard dat je geen geld uitgeeft dat je niet hebt, een opwaardeer creditcard. Het verschijnt ook niet bij het BKR als lening. Een ander voordeel is dat het vaak gratis kan. Dat een creditcard gratis mogelijk is, komt omdat de banken bezuinigen op je aankoopverzekering, dat is dan ook meteen het belangrijkste nadeel.

Gratis prepaid creditcard met IBAN zonder BKR

Zo ongebruikelijk het is om bij traditionele banken een creditcard automatisch bij je bankrekening te krijgen, zo gewoon is het bij de nieuwe, online fintech banken. Bij N26 en Openbank krijg je een gratis prepaid creditcard bij een bankrekening met respectievelijk een Duits en een Spaans IBAN. Bij Bunq krijg je geen volwaardige rekening maar wel een prepaid creditcard met IBAN. Technisch gezien zijn het dus geen creditcards (want je krijgt geen krediet) maar debet cards – wel op het Mastercard of Visa platform.

Lees onze review van prepaid creditcards

Belangrijkste nadeel van een niet-Nederlandse, Europese IBAN is dat je niet van iDeal gebruik kunt maken.

Gratis prepaid Mastercard België

Dankzij de EU zijn de N26 en Openbank rekeningen vanuit heel Europa aan te vragen en gebruiken. Een prepaid kredietkaart België is dus gewoon beschikbaar. Zo ook de Nederlandse creditcard en fintech betaalapp.

Gratis creditcard prepaid N26

In Duitsland is N26 tegenwoordig de beste mogelijkheid. Niet de enige, check dit overzicht. N26 is wel de beste optie op dit moment en de enige echt gratis, fysieke prepaid creditcard (voor andere moet je vaak verzendkosten betalen van rond een tientje).

Gratis creditcard online aanvragen

Het is eigenlijk een normale IBAN bankrekening waar je een gratis prepaid MasterCard bij krijgt. Je identiteit kun je gewoon online bevestigen. In totaal heb je je rekening binnen een half uur geopend. Daarna zijn er geen kosten verbonden aan het gebruik. Binnen een paar dagen ligt je pas op je deurmat.

Er zit ook hier, zoals bij de meeste gratis creditcards, geen aankoopverzekering bij. Dat is vooral jammer als je grotere aankopen doet.

Gratis creditcard ervaringen

Ik heb zelf ook een gratis prepaid creditcard van N26 en deze bevalt me prima. Deze debitcard schijnt in winkels minder vaak geaccepteerd te worden maar dat is mij nog niet opgevallen. Zelfs op draagbare pinapparaatjes, de iZettles die je ziet in kleine winkeltjes, heb ik met deze gratis prepaid Mastercard kunnen betalen. Je krijgt drie tot vijf keer gratis geld opnemen in Europa per maand, dat is niet veel maar voor mij genoeg.

Is een prepaid creditcard ook een anonieme creditcard?

Nee, cryptovaluta daargelaten, is een volledig anonieme creditcard aanvragen niet mogelijk. Wat wél mogelijk is, is een tijdelijke creditcard aanvragen. Die staat gewoon op jouw naam maar die naam deel je alleen met de bank, niet met de derde partij, de ontvanger van het geld. En dat schept veiligheid en mogelijkheden.

De enige manier om nog een volledig anonieme creditcard of iets dat daarop lijkt te krijgen, is met cryptovaluta zoals bitcoin. En die wordt vervolgens maar zeer beperkt geaccepteerd en is duur.

Een tijdelijke creditcard, ook wel semi-anonieme creditcard, disposable credit card, burner credit card of wegwerpcreditcard genoemd, is altijd een online prepaid credit card. Een voorbeeld is Revolut waar je ongelimiteerd wegwerpcreditcards krijgt, en Bunq die er vijf geeft of, tegen betaling, twintig.

Beste gratis creditcard

Wat de beste gratis creditcard voor jou is, hangt natuurlijk helemaal samen met je wensen.

Tijdelijke creditcard

Revolut is gratis en heeft het grote pluspunt van ongelimiteerde, virtuele, prepaid wegwerpcreditcards maar het nadeel van een buitenlands IBAN zonder iDeal en tien euro verzendkosten van de fysieke creditcard.

Revolut burner creditcards

Bunq is Nederlands, dus met iDeal, ook gratis, met slechts vijf gratis wegwerpcreditcards, uit te breiden tot twintig per jaar a 9,99 euro per stuk extra. Zonder volledig functionele bankrekening. En ook met verzendkosten voor de fysieke pas maar als je deze niet aanvraagt, kun je wel helemaal gratis gebruik maken van de virtuele creditcard.

Bunq wegwerpcreditcards

Goedkoopste creditcard

Bij N26 krijg je een gratis bankrekening met Duits IBAN, dus zonder iDeal, en een gratis prepaid creditcard (of, als je wilt, een gratis Maestro). Zonder verzendkosten dus echt helemaal gratis.

Gratis N26 prepaid mastercard