Creditcard vergelijken

Creditcards vergelijken? Dat is verstandig. Prijzen en voorwaarden kunnen sterk uiteenlopen. Een reguliere of prepaid kredietkaart is tegenwoordig bijna onmisbaar om dingen online te kopen, zeker buiten Nederland (iDeal is iets typisch Nederlands). In Nederland is er een aantal goede aanbieders. Buiten Nederland kan het echter nog veel goedkoper: er zijn zelfs meerdere gratis creditcards. Creditcards vergelijken kan dus geld schelen.

MasterCard vs Visa vs American Express

De creditcard is uitgevonden in 1950 en Diners Club was het eerste bedrijf dat ermee uitkwam. In 1957 werd de creditcard op de Nederlandse markt geïntroduceerd.  In 2010 waren er in Nederland 6 miljoen creditcards.

Het is goed om te weten dat Visa, MasterCard en American Express eigenlijk zelf geen creditcards uitgeven. Deze worden namelijk uitgegeven door Banken. Visa en MasterCard zijn eigenlijk gewoon betalingsnetwerken. Visa is de meeste geaccepteerde credit card, daarna komt MasterCard en tot slot American Express. Er zijn nog een aantal andere netwerken maar die moet je zeker niet als primaire kredietkaart nemen. En dan zijn er nog de verschillende banken met hun verschillende voorwaarden: je kunt dus genoeg creditcards vergelijken.

Prepaid creditcards zijn vaak gratis

Met een prepaid creditcard kan het echter goedkoper, namelijk gratis. Bijvoorbeeld bij het Duitse N26, en ook in België krijg je vaak een gratis creditcard bij je bankrekening. Daarnaast is ook het Engelse Revolut een prima oplossing, je kunt je bij Revolut aanmelden voor een gratis creditcard waar je ook woont in de EU. Je kunt de code GRATIS gebruiken om je daar aan te melden.

Behalve dat prepaid de goedkoopste creditcard is, is een bijkomend, groot voordeel dat je niet meer kunt uitgeven dan je hebt. Je betaalt dus ook nooit hoge kredietrentes. Wil je een prepaid creditcard Visa of Mastercard? Hieronder kun je gratis prepaid creditcards vergelijken:

Prepaid creditcard vergelijken: Visa of Mastercard

BankNetwerkTastbaar of virtueelGratis bankrekening
BunqMastercardVirtueel gratis
(tastbaar eenmalig €9,99)
Excl.
N26MastercardTastbaarIncl.
iCardVisaAlleen virtueelIncl.
NetellerVisa én MastercardVirtueel op beide netwerken; Fysieke Mastercard eenmalig €10; 2,5% prepaid stortingskostenExcl.
OpenBankMastercardVirtueel gratis
(tastbaar eenmalig €1,99)
Incl.
Pay2DayVisaVirtueel niet prepaid
tastbaar wel
Excl.
RevolutMastercardVirtueel gratis
(tastbaar €10)
Incl.

Meer informatie

Creditcard vergelijken: een overzicht

Hieronder vind je een overzicht voor wie een credit card vergelijken wil.