Creditcard vergelijken

Creditcard vergelijken? Dat is verstandig. Prijzen en voorwaarden kunnen sterk uiteenlopen. Kredietkaarten zijn tegenwoordig bijna onmisbaar om dingen online te kopen, zeker buiten Nederland. In Nederland is er een aantal goede aanbieders. ICS is meestal de goedkoopste. Buiten Nederland kan het echter nog veel goedkoper.

De creditcard is uitgevonden in 1950 en Diners Club was het eerste bedrijf dat ermee uitkwam. In 1957 werd de creditcard op de Nederlandse markt geïntroduceerd.  In 2010 waren er in Nederland 6 miljoen creditcards.

Creditcard vergelijken: een overzicht

Hier een overzicht van 10 creditcards.

Prepaid creditcards: gratis!

Met een prepaid creditcard kan het echter goedkoper, namelijk gratis. Als je een adres hebt in het buitenland kan het bijvoorbeeld bij het Duitse Number26, en ook in België krijg je vaak een gratis credit card bij je bankrekening.  Bij Number26 heb je een Duits adres nodig.

Daarnaast is ook het Engelse Revolut een prima oplossing, je kunt je bij Revolut aanmelden waar je ook woont in de EU. Je kunt de code GRATIS gebruiken om je daar aan te melden.

creditcard vergelijken

MasterCard vs Visa vs American Express

Het is goed om te weten dat Visa, MasterCard en American Express eigenlijk zelf geen creditcards uitgeven. Deze worden namelijk uitgegeven door Banken. Visa en MasterCard zijn eigenlijk gewoon betalingsnetwerken. Visa is de meeste geaccepteerde credit card, daarna komt MasterCard en tot slot American Express. Er zijn nog een aantal andere netwerken maar die moet je zeker niet als primaire kredietkaart nemen.

NUMBER26: Gratis prepaid MasterCard

Als je (evt. tijdelijk) beschikking hebt over een Duits adres is NUMBER26 een perfecte keuze. Het is een hypermoderne bankrekening, vooral gebaseerd op een app. Een Duitse creditcard aanvragen bij Number26 is een goede optie, het is namelijk helemaal gratis, en het is ook geen echte “krediet” kaart, je kunt er standaard niet rood op staan!

Meer informatie