Bankrekening openen in Engeland

Een bankrekening openen in Engeland lijkt niet makkelijk op het eerste gezicht. Gelukkig is er nu wel een mogelijkheid om dat gewoon vanuit je luie stoel in Nederland of België te doen. Je krijgt er zelfs een gratis MasterCard bij. Een Engelse bankrekening openen vanuit Nederland is sinds kort goed mogelijk.

 

bankrekening openen in Engeland

Revolut: Revolutionaire rekening uit London

Naar eigen zeggen is Revolut je “personal money cloud”, waarmee je verborgen bankkosten kunt elimineren. Je kunt er valuta wisselen tegen perfecte intrabank rates, geld sturen via Facebook en Twitter en overal betalen en geld uit de muur halen waar MasterCard wordt geaccepteerd. Dit alles in een mooie mobiele app. “Our goal is to completely remove all hidden banking costs.”


Hoe verdient Revolut geld?

Revolut verdient net zoals Number26 uit Duitsland aan de kosten die winkels maken bij het ontvangen van een betaling. Vaak is dat meer dan 3% bij credit cards. Beide bedrijven maken gebruik van Wirecard.

Revolut behoudt het recht om de prijsstructuur aan te passen na de eerste 12 maanden van het gebruik van de service maar verwacht geen grote veranderingen. Er zijn geen verborgen kosten voor gebruikers.

Revolut valt ook onder de EU bankgarantie, in dit geval tot 85000 GBP.

Revolut bankaccount

Andere banken in Engeland

  • Barclays, één van de grootste banken ter wereld, opgericht in 1896.
  • Barings
  • HSBC, The Hongkong and Shanghai Banking Corporation is in 1865 opgericht in Hong Kong en sinds 1991 gevestigd in Londen.
  • LLoyds, is één van de oudste banken in het Verenigd Koninkrijk, opgericht als Taylors and Lloyds in 1765 in Birmingham.
  • National Westminster Bank
  • Royal Bank of Scotland

Meer informatie

In het Engels: