Bankrekening openen in Oostenrijk

Wil je een bankrekening openen in Oostenrijk, dan moet je daar net als in Nederland voor betalen – bij de meeste banken althans. Voor een Oostenrijkse bankrekening moet je per maand of kwartaal een bepaald bedrag afrekenen dat verschilt per bank en pakket. Een creditcard erbij kost bijvoorbeeld extra geld en zo kunnen de kosten voor een Oostenrijkse bankrekening aardig oplopen. Indien je in Oostenrijk woont en een gratis bankrekening wilt aanvragen kun je dat doen bij N26.

N26 Bankrekening openen in Oostenrijk

N26 is een online bank die in een aantal Europese landen beschikbaar is. Met N26 kun je gemakkelijk een gratis bankrekening openen in Oostenrijk. In tegenstelling tot de verscheidenheid aan documenten die je nodig hebt om een Oostenrijkse bankrekening te kunnen openen, heb je bij N26 alleen een geldig identiteitsbewijs nodig en een adres waar je bankkaart (MasterCard) naar verzonden kan worden. Het is niet per se nodig dat je zelf op dit adres woont en je hoeft ook geen bewijs aan te leveren dat je inderdaad geregistreerd staat als wonend of werkend in het land.

De N26 bank heeft geen fysieke kantoren welke je kan bezoeken, alles gaat online of telefonisch. Je kunt makkelijk bankieren via de app en betaalt hier niets voor. Een aantal dingen waar je wel geld voor betaalt zijn bijvoorbeeld: het opnemen van geld bij een bepaald aantal keren per maand, het storten van geld, in het rood staan of geld overmaken in een andere valuta. Voor een volledig overzicht kun je deze lijst bekijken: Price List in Germany and Austria.

Op de website wordt geadverteerd dat het aanvragen van de pas slechts 8 minuten duurt en dit is dan ook echt zo. Het is een simpel proces en binnen 4 tot 14 dagen valt je bankpas op de deurmat. Natuurlijk is het wel aangeraden om even wat meer dan 8 minuten ervoor uit te trekken om de FAQ op de support website door te lezen. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je weet waar je je voor aanmeld en waar de kosten precies aan zijn verbonden.

Oostenrijkse bankrekening openen in Oostenrijk

Wanneer je een Oostenrijkse bankrekening wilt openen wordt het een ander verhaal. Tegenwoordig wordt er door veel Oostenrijkse bankmedewerkers Engels gesproken en is het dus allemaal niet zo ingewikkeld als vroeger, maar er zijn wel een aantal dingen waar je van te voren rekening mee moet houden.

Om een Oostenrijkse bankrekening te openen heb je vrijwel altijd drie dingen nodig:

  • Een Oostenrijks woonadres.
  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Een bewijs dat je in Oostenrijk werkt.

De goedkoopste account dat momenteel beschikbaar is, is waarschijnlijk de Online Account van Bank Austria. De Online Account van Bank Austria geeft je, zoals de naam het al verklapt, een online account bij deze bank. Je hebt hiermee geen toegang tot de kantoren maar regelt alles online. Voor €5.97 per kwartaal ontvang je een bankaccount met één Maestro kaart. Let op de bijkomende kosten van €3.00 voor bijvoorbeeld zaken die je op de banklocatie wilt regelen.

Natuurlijk zijn er nog meer banken waar je in Oostenrijk een bankrekening kunt openen. Bij de een moet je langskomen op locatie om achter meer informatie te komen, de ander maakt het je echter een stuk gemakkelijker om online een rekening te openen. Hier vind je een overzicht van de meest bekenden:

Voor wie een bankrekening wilt openen in Oostenrijk is het dus van belang om je eerst af te vragen of je een Oostenrijkse bankrekening nodig hebt of niet. Voor een Oostenrijkse bankrekening moet je vrijwel altijd betalen. Indien je dit niet nodig hebt, is het het makkelijkst en goedkoopst om bij N26 een bankrekening te openen. Binnen 8 minuten open je deze gratis bankrekening met alleen een geldig legitimatiebewijs en een adres waar je credit card naartoe verzonden kan worden.