Online bankrekening openen

Bankieren doe je online. Dat is niets nieuws meer. Online rekening openen ook niet. Bankfilialen bestaan nagenoeg niet meer. Identificeren doe je online, net als betalen en betaald worden, sparen en beleggen. Maar als je altijd bij je oude vertrouwde bank hebt gezeten, willen wij je graag helpen: Hoe doe je dat en wat is de meest geschikte rekening?

Gratis online bankrekening openen

  • N26 is een online bankrekening die komt met een app voor je telefoon. Je kan ook de browser gebruiken voor de online bankomgeving. De rekening is gratis en komt met gratis bankkaarten (Maestro om te pinnen bij winkels en een Prepaid Creditcard). Gratis.
  • Openbank is ook een online bankrekening. Deze komt met een Spaanse IBAN rekening nummer. Net als bij N26 betekent dit dat je gewoon gebruik kan maken van de rekening in Nederland. Je kan pinbetalingen doen en zonder extra kosten maximaal 5x cash halen uit een pinautomaat. Gratis.
  • Revolut is een online bankrekening uit Groot-Brittanië. Gratis.

Online een bankrekening openen bij Nederlandse banken

  • Een ING rekening openen kost minimaal 16,20 euro per jaar. Dat kan tegenwoordig ook online. Je moet hiervoor de app downloaden voor je telefoon, en vanaf daar gaat alles gewoon online, ook de identificatie. Niet gratis dus.
  • SNS kost vanaf 27 euro per jaar en ook hier gaat alles volledig online. Je kan de rekening online openen en je kan je ook online identificeren. Niet gratis dus.
  • Knab is ook volledig online en komt met 5 rekeningen voor de prijs van 1 en je krijgt de creditcard gratis. De kosten zijn wel 60 euro per jaar. Niet gratis dus.
  • Bunq is ook een volledige online bank, maar kost 95.88 per jaar. Je krijgt wel een heleboel extra’s, zoals veel bankkaarten en bankrekeningen. Ze bieden tegenwoordig ook een gratis account aan met digitale creditcard en pinpas, zeker aan te raden – maar geld overmaken en incasso’s instellen kan er niet mee.

Bankrekening openen online zonder identificatie

In Nederland is het niet toegestaan een bankrekening te openen zonder identificatiebewijs of zonder BSN-nummer. Er is wel het een en ander te bedenken, om toch betalingen te kunnen uitvoeren. Je kunt het via cryptocurrency doen, digitale betaalservices zoals Paypal en Transferwise of met een creditcard zonder bankrekening. Lees hier hoe: een bankrekening openen zonder legitimatie.

De goedkoopste online privérekening

Al deze particuliere bankrekeningen zijn online te openen (bij enkele alleen met mobiele telefoon). Ze zijn (bijna) allemaal inclusief gratis betaalpas, tenzij anders vermeld. Je kunt bij al deze rekeningen ook gratis internet bankieren en/of mobiel bankieren met app. Welke rekening uiteindelijk de meest voordelige is, hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeuren. En alles onder voorbehoud natuurlijk: check altijd de website van de bank voor actuele voorwaarden en prijzen.

Gratis N26 bankrekening

De goedkoopste online particuliere bankrekening is op dit moment die van N26: gratis! De rekening is inclusief gratis prepaid mastercard creditcard (zonder aankoopverzekering), gratis maestro pinpas, goede app en prima Engelstalige helpdesk. Helaas, omdat het gaat om een Duitse IBAN: zonder iDeal.

Gratis Bunq account

De goedkoopste Nederlandse online bank is voor particulieren Bunq met hun gratis account. Nederlandse IBAN dus met iDeal. En de virtuele prepaid creditcard is ook gratis. Plastic pasjes betaal je wat verzendkosten voor. Grootste nadeel is dat het niet om een volwaardige bankrekening gaat: en hoe maak je je vaste lasten over zonder automatische incasso of bankoverschrijving?

Bank

Minimale kosten p/jaar

Bijzonderheden

Gratis

» Buitenlandse IBAN bankrekeningnummer.
» Gratis Creditcard én gewone bankpas

Gratis

» Komt met heel veel extra's
» Gratis: helaas zonder geld overmaken

Gratis

» Buitenlandse IBAN bankrekeningnummer.
» Gratis Creditcard én gewone bankpas

Gratis

» Buitenlandse IBAN bankrekeningnummer.
» Opsturen creditcard of bankpas 10 euro

16,20 euro

» Is online te openen
» Rekening openen ING is bij twee gebruikers duurder dan ABN Amro.

20,40 euro

» Bij twee gebruikers goedkoper dan ING
» Er komt iemand langs voor identificatie.

20,40 euro

» Creditcard inbegrepen.

22,80 euro

» Goed groen en relatief betaalbaar.

60 euro

» Goed groen maar erg duur.

60 euro

» Gratis creditcard en 2e rekeninghouder
» Gratis extra bankrekeningen

Online bankrekening openen ING

Een ING bankrekening openen kan ook gewoon online, zonder bij een filiaal langs te gaan. Maar alleen als je een Android smartphone met een camera en NFC hebt, nog geen klant bent bij de ING en het niet om een gezamenlijke rekening gaat. Ook moet je 18 plus zijn, in Nederland wonen en een Nederlands paspoort of identiteitskaart hebben, wil je een ING rekening openen. Zie voor meer informatie over een bankrekening bij de ING ons artikel ING rekening openen.

Of ga meteen naar ING

Online ING betaalrekening openen, zo doe je dat

Mensen die een ING betaalrekening openen, downloaden de ING app en een mobiele betaalpas die meteen te gebruiken is. De fysieke betaalpas wordt met je pincode na een paar dagen naar je huis gestuurd. De rekening kost je vanaf 1,35 euro per maand. Ook een studentenrekening openen kan op deze manier. Deze heeft zelfs geen maandelijkse kosten.

ING bankrekening openen

Creditcard aanvragen ING

Voor klanten die een ING rekening openen, kost een creditcard vanaf 18,60 euro per jaar. Bij de goedkoopste krijg je een limiet tot 5000 euro per jaar. Als je maandelijks automatisch de rekening vereffend, wordt het niet geregistreerd bij de BKR.

Afspraak maken bankrekening openen ING

Wil of kun je niet een rekening online openen omdat je bijvoorbeeld geen Android telefoon hebt? Dan kun je een afspraak maken op een ING kantoor. Daar zijn vanwege corona de afspraken beperkt. Je kunt ook zonder afspraak terecht bij een ING Servicepunt.

Ga naar ING bank

Tweede rekening openen

Een 2e bankrekening openen kost bij de ene bank geld, bij de andere niet. Soms krijg je een tweede pas gratis, soms is een tweede pas niet verplicht. Een tweede rekening kan handig zijn als gezamenlijke rekening bij een gezamenlijk gevoerd huishouden. Lees hier wat de beste gezamenlijke rekening is. Of misschien heb je een zakelijke rekening nodig als zzp’er of een spaarrekening.

Tweede rekening openen andere bank

Ook is het mogelijk een tweede betaalrekening te openen bij een andere bank. Dit heeft een aantal voor- en nadelen. De nadelen spreken voor zich: je hebt niet alles in één overzicht, in een enkele app. Maar voor de voordelen is toch wel wat te zeggen. Zo kan het handig zijn, risico’s te spreiden. Als je soms met cryptocurrency handelt, is het mogelijk dat je bank zenuwachtig wordt en je rekening sluit.

Spaarrekening openen

Verder is het handig om soms wat geld opzij te zetten: niet dat je ergens nog serieuze spaarrente krijgt maar een aparte spaarrekening maakt het wel moeilijker om het uit te geven. Zo kun je ook een spaarrekening openen zonder betaalrekening. Het voordeel hiervan is dat je minder makkelijk je spaargeld uitgeeft en dat je de hoogste spaarrente kunt kiezen (voorzover dat überhaupt nog bestaat).