Online bankrekening openen

Online bankrekening openen: dat kan! Bij de meeste grote banken kun je tegenwoordig online een rekening openen, in Nederland, maar ook in België en Duitsland. Hier een overzicht voor Nederland. (Check onze pagina over België voor informatie over bankrekeningen in België.)

Betaalrekening met spaarrente

Bij de SNS Bank kun je online een rekening openen die de facto gratis is als je gemiddeld 4000€ of meer op je rekening hebt staan. Dit komt doordat je bij de SNS een leuke rente krijgt op het tegoed op je betaalrekening. Daarnaast is er in augustus 2016 een actie dat de rekening het eerste jaar gratis is als je je inkomen er maandelijks op laat storten. Open de rekening hier.


online bankrekening openen

Rabobank

Hier kun je online een rekening openen bij de Rabobank. Het goedkoopste pakket kost 21,60€ per jaar.

ING

ING heeft het over “In 20 minuten uw Betaalrekening openen”, maar gaat dan verder met “Als u langsloopt bij een ING-kantoor”. Online kun je ook een rekening aanvragen. De goedkoopste rekening kost 17,40€ per jaar (vanaf 1 januari 2016).


Gratis betaalrekening

In Nederland is er op dit moment geen enkele bank die een gratis bankrekening aanbiedt. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden in andere landen, vaak ook met gratis creditcard. De twee beste gratis bankrekeningen, inclusief gratis MasterCard en wereldwijd pinnen zijn anno 2018 N26 Bank uit Duitsland en Revolut uit Engeland. Deze banken bieden veruit de goedkoopste bankrekeningen want ze zijn gewoonweg gratis. Het zijn geen Nederlandstalige bankrekeningen, maar je kan als Nederlander hier gratis een rekening openen en gratis gebruik maken van de bankrekening en bankkaarten die ook in Nederland gewoon geldig zijn. Alles, ook het openen van de bankrekening, gaat bovendien volledig online en via een mobiele app op je telefoon. Wel zo makkelijk.


Online spaarrekening openen

Spaarrekeningen kun je natuurlijk ook online openen, hier een overzicht.