Bitcoin betalingen ontvangen met Bitpay

Een veel genoemde reden voor mensen om niet te beginnen met Bitcoin is de volatiliteit, het feit dat 1 Bitcoin over een uur nog maar de helft waard zou kunnen zijn. Of juist 30% meer.

Het kan inderdaad vervelend zijn als je een betaling verwacht. Gelukkig zijn er nu al oplossingen en wordt er hard gewerkt aan nog radicalere oplossingen.

Bitpay

Met Bitpay wordt een Bitcoin betaling direct in dollars of in ons geval euro’s omgezet. Als je tegoed hoger is dan 20 euro wordt het gewoon netjes overgemaakt naar je bankrekening. De kosten hiervan zijn 1% of voor 30$ per maand heb je al transactiekosten van 0%. Vergelijk dat maar eens met de kosten die je als ondernemer betaalt aan banken als je klanten betalen  met een pin pas of credit card. Paypal maakt het al helemaal bont met percentages van minimaal 3% – ik heb recent zelfs gezien dat er 28 cent aan de Paypal stok bleef hangen voor een transactie van 1 euro.

Als je als bedrijf dus minder risico wilt lopen is Bitpay dus een prima oplossing. Mijn verwachting is ook dat Bitcoin en cryptovaluta de kosten die een bedrijf als Paypal of Western Union zich durven te vragen  flink onder druk zal zetten. En dat is natuurlijk ook prima voor mensen die de stap naar Bitcoin niet gaan maken de komende 2 jaar.