Transferwise ervaringen: goedkoop geld sturen naar buitenland

transferwiseTransferWise is een fintech startup die in 2011 is opgericht door twee Esten. Het hoofdkantoor zit in Londen met kantoren in New York en Tallinn. Een van de oprichters had te maken met hoge kosten bij de maandelijkse betaling van zijn hypotheek in Estland. Tegelijkertijd kende hij iemand in Tallinn met hetzelfde probleem met betalingen naar Londen. Het idee van Transferwise was geboren: in Engeland betaal je naar een rekening van Transferwise en Transferwise betaalt met een rekening in Estland. Nu is het een van de meeste belovende financiële bedrijven.

Is Transferwise betrouwbaar?

Er is in totaal al voor meer dan 4 miljard euro verstuurd via Transferwise. Je kunt er intussen dus wel vanuit gaan dat het een betrouwbaar bedrijf is.

Transferwise ondersteunt meer dan 300 verschillende valuta-routes.

Kosten van Transferwise

Als je vaak geld stuurt naar bijvoorbeeld Marokko of Turkije weet je vast wel dat je te maken hebt met de volgende problemen:

  • Er zijn verborgen kosten aan de kant van de ontvanger
  • Het kan vaak lang duren voordat het geld wordt ontvangen
  • De valutaomrekening is verre van ideaal

geld sturen naar MarokkoDaarom zijn er veel mensen die liever gewoon cash meenemen of meegeven aan familie of kennis. Bij Transferwise is dat net even iets anders. Zodra je geld stuurt weet je precies hoeveel de ontvanger krijgt en wanneer het geld ontvangen wordt.

Wat is verder nog belangrijk?

De website is op dit moment niet beschikbaar in het Nederlands. Wel in het Engels, Duits, Spaans, Russisch, Frans en Italiaans.

Alternatieven

Azimo is een nog jonger bedrijf dat in deze markt gesprongen is en vaak nóg scherpere tarieven biedt dan Transferwise.

Aan de slag