Goedkoopste bankrekening

De goedkoopste bank om een rekening te openen is N26.  N26 is eigenlijk een Duitse bank, maar ook actief op de Nederlandse markt. Als je toch voor een Nederlandse bank wilt kiezen is Bunq een goede keuze, maar bij Bunq kost het wel meteen 8 euro per maand als je ook een bankkaart wilt. Bij N26 krijg je wel gewoon een gratis Maestro kaart én een MasterCard kaart. Van de echte Nederlandse banken is ASN eventueel wel een optie, het kost wel een paar euro per maand, maar je krijgt wel rente over je betaalrekening. Dus als je genoeg geld op je ASN bankrekening hebt is het uiteindelijk wel de goedkoopste.

Mobiele app bankrekeningen zijn goedkoop

Nieuwe banken als N26, Bunq en ook Revolut zijn de goedkoopste banken tegenwoordig. Deze bedrijven zijn in de afgelopen jaren opgezet en werken heel efficiënt. Ze hebben eigenlijk nooit kantoren waar je langs kunt gaan. In plaats daarvan kun je makkelijk met een app op je mobiele telefoon communiceren met medewerkers van de bank. De service is niet altijd helemaal geweldig, maar veel dingen zijn ook beter geregeld. Zo kun je bij de meeste nieuwe banken 24 uur per dag je vragen stellen. Ook is het vaak veel goedkoper om in het buitenland te pinnen.

Ook een mogelijkheid: Transferwise

Als je veel met andere valuta dan de euro werkt, is het erg interessant om een account bij Transferwise te openen. Sinds 2018 biedt Transferwise ook de mogelijkheid om IBANs en echte bankrekeningen aan valuta te koppelen: Transferwise Borderless. Ook kun je een mooie groene MasterCard creditcard aanvragen van Transferwise.