Goedkoopste bank om rekening te openen

In 2018 was er geen enkele Nederlandstalige bank nog waar je een gratis bankrekening kunt openen als je ouder dan 25 jaar bent. Anno 2020 is de markt nog altijd rijp voor disruptie. In alle landen om ons heen kun je gewoon gratis rekeningen openen. Maar in Nederland is er nog geen enkele bank die dit aanbiedt. Sinds kort is er al wel vernieuwing in zicht. De Duitse N26 Bank is sinds 2016 ook in Nederland gratis beschikbaar. De app en website zijn alleen wel in het Engels. N26 is daarmee in Nederland veruit de goedkoopste bank om een bankrekening te openen.

Maar bij de andere banken in Nederland, niet bij de Rabobank, de ING, SNS of bij ABN AMRO, zelfs het hartstikke moderne Knab, geen enkele mogelijkheid voor een gratis rekening. Daarbovenop komen ook nog kosten voor creditcard en als je ook buiten de Eurozone komt vaak ook expliciete of impliciete kosten voor het opnemen van geld uit een geldautomaat.

Bij de krijg je dan nog 0.6% rente of zo over je lopende rekening. Als je gemiddeld meer dan 4000 euro op je rekening hebt staan sta je zo ongeveer quitte. Dat is dan nog best netjes.