Tijdelijke bankrekening openen

Ben je op zoek naar een tijdelijke bankrekening? Misschien wil je een rekening openen voor een inzamelactie of heb je een rekening maar een bepaalde tijd nodig? Je kunt natuurlijk altijd een extra of nieuwe rekening openen bij jouw eigen bank. Er zijn geen Nederlandse banken die een tijdelijke rekening als dienst aanbieden, met een begin- en einddatum. Maar, niets weerhoudt je ervan om een bankrekening te openen en deze na een poosje weer op te zeggen. Dit kan ook met een buitenlandse bankrekening gedaan worden.

Voor- en nadelen extra rekening eigen bank

Bij jouw eigen bank weet je al precies hoe alles werkt, overboeken, pinnen, automatische incasso’s. Het is niet nieuw en doet vertrouwd aan. Je zult dus niet met aanpassingsproblemen te maken hebben. Vooral voor mensen op een wat oudere leeftijd is dit erg prettig. De rekening kan je na gebruik daarna altijd sluiten. Een nadeel hiervan zijn de kosten die dit met zich meebrengen.

De meeste mensen hebben een Nederlandse bankrekening. Een extra of nieuwe rekening bij jouw eigen Nederlandse bank is vaak niet erg voordelig. Als je hiervoor kiest is het belangrijk om op bepaalde voorwaarden goed te letten, zoals de standaardkosten, de rente bij eventueel rood staan en de creditrente op een positief saldo.

Een tijdelijke buitenlandse rekening?

Een voordeel van veel buitenlandse rekeningen zijn de goedkopere kosten. Een goed voorbeeld hiervan is N26, een Duitse bank die een gratis rekening met een gratis MasterCard aanbiedt! Het opzeggen gaat makkelijk via email of een brief. Dit is een snelle en voordelige manier om een tijdelijke rekening te bemachtigen.

Let op voordat je een tijdelijke rekening opzegt!

Bij het opzeggen van een bankrekening moet je er wel rekening mee houden dat je niet rood kan staan. Maak een eventueel tegoed over op een andere rekening of pin het positieve saldo. Zo zorg je ervoor dat het saldo op nul staat en je met een gerust hart de bankrekening kunt sluiten. Het kan zijn dat de bank kosten voor gebruik verrekend bij het afsluiten. Bij een gratis rekening is dit natuurlijk niet van toepassing, maar het is verstandig om bij andere rekeningen hier goed naar te informeren. Normaal gesproken zijn banken transparant over het opzeggen van een rekening en plaatsen deze informatie online.

Conclusie

Het openen van een tijdelijke bankrekening kost weinig moeite. Ga gewoon te werk alsof het een normale rekening betreft en nadat deze geen doel meer dient zeg je de rekening op. Banken hanteren geen opzegtermijn of een minimale duur voor rekeningen. Voor een voordelige optie kan je voor een tijdelijke buitenlandse rekening kiezen. Vaak kan je de rekening online openen en ook weer sluiten. Als extra bonus krijg je bij sommige banken zoals N26 zelfs een gratis creditcard!