SNS Bank betaalrekening

Bij de SNS Bank kun je een betaalrekening openen waar een aantal voordelen aan verbonden zijn. De SNS Bank adverteert dat bankieren bij hun bank iets oplevert. Zo krijg je rente over je SNS Bank betaalrekening en kun je profiteren van verschillende voordelen als je een betaalrekening combineert met andere producten.

Lees hieronder meer over de geschiedenis van de SNS Bank, het opzetten, de kosten en de voordelen van de SNS Bank betaalrekening en gerelateerde merken.

Geschiedenis van de SNS Bank

In 1817 werd de eerste Nederlandse spaarbank opgezet. Het doel was indertijd om de Nederlander zelfredzamer te maken. Dit motto is nog steeds terug te vinden bij de hedendaagse SNS bank.

SNS staat voor Samenwerkende Nederlandse Spaarbanken en adverteren dat zij Nederland financieel steeds slimmer te maken. Een van de leuzen van de SNS Bank is dat zij heel normaal zijn. Iets dat de overkoepelende Volksbank ook wilt uitstralen.

De Volksbank is de bankholding waaronder de SNS bank valt. Tot 1 januari 2017 heette de Volksbank nog de SNS Bank. Sindsdien is de SNS bank een van de vier vertakkingen van de bankholding. De anderen zijn: ASN Bank, BLG Wonen en de RegioBank.

De SNS Bank richt zich vooral op particulieren en MKB en levert diensten via het internet en via de 188 winkels door het hele land.

SNS Bank betaalrekening

Iedere Nederlandse burger die ouder is dan 6 jaar, kan een SNS betaalrekening openen. De SNS Bank biedt kinderrekeningen aan (6 tot 12 jaar), jongerenrekeningen (12 tot 25 jaar), studentenrekeningen (17 tot 27 jaar), gewone betaalrekeningen (v.a. 18 jaar) en zakelijke betaalrekeningen. Ook adviseren zij bij financiële zaken wanneer je gaat samenwonen en hebben zij een aantal andere producten zoals de SNS spaarrekening, hypotheken en en verzekeringen.

Een SNS Bank betaalrekening openen

De SNS betaalrekening is gemakkelijk online af te sluiten. Je kunt gratis een rekening openen en hebt hiervoor alleen je burgerservicenummer en een identiteitsbewijs nodig. Het is handig als je al over een andere Nederlandse bankrekening beschikt, maar zonder kun je ook gewoon een SNS Bank betaalrekening openen.

De laatste stap die van je wordt gevraagd is namelijk om jezelf te identificeren en dit kan je doen door middel van het overmaken van €0,01 vanaf een reeds bestaande Nederlandse bankrekening die op jouw naam staat (je krijgt deze cent ook gewoon weer terug gestort). Je kunt jezelf ook identificeren zonder geld over te maken. De volgende mogelijkheden zijn er:
1. Je bent al klant.
2. Je maakt direct €0,01 over vanaf een andere Nederlandse bankrekening met iDEAL.
3. Je maakt later €0,01 over en stuurt een kopie van je identiteitsbewijs mee.
4. Je gaat langs een vestiging met je identiteitsbewijs.

Heb je dus nog geen Nederlandse bankrekening, is het niet mogelijk om het openen van de SNS betaalrekening geheel online te regelen.

De SNS betaalrekening kosten

• Zoals bijna alle Nederlandse rekeningen kosten ook de betaalrekeningen van de SNS Bank geld. Je kunt gratis een rekening openen, maar daarna zit je aan maandelijkse kosten vast. Een betaalrekening kost €2,50 per maand. De rekeningen voor kinderen en jongeren zijn gratis.
• Geldopnames en betalingen met de pinpas in euro’s zijn gratis. Maar geldopnames of betalingen met de pinpas in andere valuta kosten geld. In landen die niet bij de EU horen kost het €2,25 per geldopname en €0,15 wanneer je betaalt met de pinpas.

De SNS Bank voordelen

• Geldzaken kunnen online worden geregeld. Het tegenwoordig onmisbare online & mobiel bankieren is ook bij de SNS Bank beschikbaar. Bij de SNS betaalrekening kun je online inloggen en gemakkelijk bankieren tot €1.000,-. Voor bedragen boven de €1.000,- is een zogeheten digipas vereist. Dit is een apparaatje welke je gratis krijgt bij het openen van een betaalrekening.
• Een ander voordeel is de rente op je betaalrekening die je bij de SNS Bank krijgt. Op alle betaalrekeningen krijg je 0,2% rente over een saldo tot €5.000,- behalve voor een kinderrekening. Kinderen krijgen 0,6% rente over een saldo tot €500,-. Er staat wel overal duidelijk aangegeven dat dit vanaf 1 januari 2018 geldt en ondertussen veranderd kan zijn.
• De SNS klantenservice is te bereiken in een van de 188 vestigingen maar ook telefonisch, via Whatsapp, Facebook, Twitter, chat en e-mail.

Er zitten dus een aantal voor- en nadelen aan het openen van een SNS betaalrekening. Het is interessant dat je rente krijg over een betaalrekening, maar wanneer je de maximale rente behaalt ben je eigenlijk niet eens uit de kosten. Je betaalrekening kost namelijk €30 per jaar (12 x €2,50) en de maximale rente die je kunt behalen is €10 per jaar (0,2% van €5.000). De rekening kost je dan €20 per jaar.

De SNS Bank betaalrekening is gemakkelijk af te sluiten online, indien je al een andere Nederlandse betaalrekening hebt. Heb je dit niet, dan ben je verplicht om in een vestiging langs te gaan om je te identificeren.

De bereikbaarheid is optimaal, je kunt de klantenservice via 7 verschillende kanalen bereiken. Je kunt online bankieren, gratis je pinpas gebruiken binnen de EU, een SNS spaarrekening koppelen en extra voordelen krijgen wanneer je je betaalrekening combineert met bijvoorbeeld een hypotheek.

Gerelateerde merken

• ASN Bank: de eerste duurzame bank van Nederland
• BLG Wonen: spaarrekeningen en hypotheken
• RegioBank: intermediair bank
• SNS: reeks financiële producten
• Zwitserleven: Een bank met oog op sparen voor later

Meer informatie

Wikipedia over SNS
SNS Historisch Centrum