SNS Bank betaalrekening

Bij de SNS Bank kun je een betaalrekening openen waar een aantal voordelen aan verbonden zijn. Volgens de SNS Bank zelf levert bankieren bij hun bank iets op – maar wat kost het? Je krijgt zowaar nog positieve rente over je SNS Bank betaalrekening, maar voor niets gaat de zon op.

SNS Bank betaalrekening

Iedere Nederlandse burger die ouder is dan 6 jaar, kan een SNS betaalrekening openen. De SNS Bank biedt kinderrekeningen aan (6 tot 12 jaar), jongerenrekeningen (12 tot 25 jaar), studentenrekeningen (17 tot 27 jaar), gewone betaalrekeningen (v.a. 18 jaar) en zakelijke betaalrekeningen. Ook adviseren zij bij financiële zaken wanneer je gaat samenwonen en hebben zij een aantal andere producten zoals de SNS spaarrekening, hypotheken en en verzekeringen.


Volksbank rekening openen

De SNS heeft zich sinds 2016 na de overname door NIBC heringericht. De overkoepelende naam is nu Volksbank met daaronder de algemene consumentenbank SNS en de groene tak ASN die sinds die tijd geen zelfstandige bankvergunning meer heeft.

Een Volksbank rekening openen doe je dus niet direct bij de Volksbank maar bij de SNS of de ASN. De Volksbank scoort in zijn geheel het allerbeste in de Eerlijke Bankwijzer.

Ga hier naar de duurzamere ASN bank

SNS Basis of Compleet

De SNS Bank heeft een opties voor een gezamenlijke rekening. Omdat het hier feitelijk om hun gewone SNS basis of SNS compleet rekening met een extra pas, is het niet handig om de SNS te gebruiken voor zoiets als een vriendenrekening.

Je betaalt voor een gezamenlijke rekening bij de SNS dus 2,25 euro plus 0,75 euro voor de extra pas is drie euro per maand voor de basis optie zonder verzekering en rente, of voor tien cent per maand meer de compleet rekening mét verzekering en rente.

SNS Bank rekening openen

Een SNS Bank rekening openen is gemakkelijk online te doen. Je kunt gratis een rekening openen en hebt hiervoor alleen je burgerservicenummer en een identiteitsbewijs nodig. Het is handig als je al over een andere Nederlandse bankrekening beschikt, maar zonder kun je ook gewoon een SNS Bank betaalrekening openen.

De laatste stap die van je wordt gevraagd is namelijk om jezelf te identificeren en dit kan je doen door middel van het overmaken van €0,01 vanaf een reeds bestaande Nederlandse bankrekening die op jouw naam staat (je krijgt deze cent ook gewoon weer terug gestort). Je kunt jezelf ook identificeren zonder geld over te maken.

SNS identificeren

 1. Je bent al klant.
 2. Je maakt direct €0,01 over vanaf een andere Nederlandse bankrekening met iDEAL.
 3. Je maakt later €0,01 over en stuurt een kopie van je identiteitsbewijs mee.
 4. Je gaat langs een vestiging met je identiteitsbewijs. Heb je dus nog geen Nederlandse bankrekening, is het niet mogelijk om het openen van de SNS betaalrekening geheel online te regelen.

Kosten betaalrekening SNS

Helaas kosten betaalrekening SNS en ieder andere Nederlandse betaalrekening geld. Je kunt gratis een rekening openen, maar daarna zit je aan maandelijkse kosten vast.

Kosten SNS betaalrekening

 • SNS kosten betaalrekening Basis 2,25 euro per maand. Voor 3,10 euro per maand zijn je aankopen verzekerd, krijg je een gratis extra pas en ontvang je een duizelingwekkende positieve (!) rente van 0,01% over je eerste vijfduizend euro bij de SNS betaalrekening Compleet.
 • Een rekening voor kinderen en jongeren tot en met 25 jaar en voor studenten tot en met 27 jaar is gratis.
 • Binnen de EU zijn geldopnames en betalingen met de pinpas gratis.
 • Buiten de EU kosten geldopnames of betalingen met de pinpas in andere valuta 2,25 euro per geldopname en 0,15 euro wanneer je betaalt met de pinpas.

Er zit aan de SNS betaalrekening kosten, dat is niet te ontkennen. Je kunt in Nederland ook een – gratis – buitenlandse bankrekening gebruiken, zoals van N26, Openbank of bunq. Daar zitten verder geen kosten aan vast, niet bij openen en niet bij gebruik.

Geld overmaken buitenland SNS Bank

Met een basisrekening van de SNS kun je gratis euro’s overmaken naar SEPA landen, mits de ontvanger ook een IBAN rekening heeft en de transactiekosten deelt. Vreemde valuta vanuit de SNS Bank overmaken kost wel geld.

SNS Bank voordelen

 • SNS internetbankieren: Bij de SNS betaalrekening kun je online makkelijk bankieren tot duizend euro. Voor bedragen boven de duizend euro is een zogeheten digipas vereist. Dit is een apparaatje dat je gratis krijgt bij het openen van een betaalrekening.
 • Rente: 0,01% op de duurdere betaalrekening over je eerste vijfduizend euro. Je krijgt het alleen op de maandelijks 0,85 euro duurdere rekening. Die optie loont dus pas vanaf een jaar lang een saldo van meer dan duizend euro.
 • SNS klantenservice: bereikbaar in een van de 188 vestigingen maar ook telefonisch, via Whatsapp, Facebook, Twitter, chat en e-mail. En terecht.
 • SNS geld overmaken naar buitenland is onder voorwaarden gratis. Er zitten dus een aantal voor- en nadelen aan het openen van een SNS betaalrekening. Je kunt online bankieren, gratis je pinpas gebruiken binnen de EU, een SNS spaarrekening koppelen en extra voordelen krijgen wanneer je je betaalrekening combineert met bijvoorbeeld een hypotheek.

SNS bankrekening openen

Meer informatie