Tijd voor gratis bankrekening in Nederland?

In België is het hartstikke normaal dat je bankrekening (of zichtrekening) gratis is. In Duitsland krijg je zelfs 50 of 100 euro Prämie bij het openen van een bankrekening. In Nederland kun je als jongere of student nog wel gratis een bankrekening openen. Daarna moet je er echter voor betalen. Met meestal nog extra kosten voor een credit card. De tijd is rijp om dit te veranderen. Welke bank gaat als eerste beginnen met een gratis bankrekening in Nederland?

gratis bankrekening in nederland

Gratis bankrekening in Nederland: alleen voor jongeren

Als je nog geen 18 bent of je studeert kun je in Nederland wel nog een gratis rekening openen. Maar zodra je stopt met studeren ga je hiervoor wel gewoon betalen. Daarnaast staan banken niet te springen om credit cards te geven aan jongeren. Pre-paid credit cards zijn in Nederland ook niet gratis.

Mogelijkheden buiten Nederland

paypalPaypal is waarschijnlijk de bekendste mogelijkheid. Als particulier is het helemaal gratis. Helaas betalen ondernemers meer dan 3% voor een betaling niet echt een goede optie dus. Bitcoin is helemaal gratis, het is totaal ongereguleerd, je kunt er niet op heel veel plekken mee betalen. Het is wel een groeimarkt.

Iets realistischer zijn opties uit Duitsland en Engeland. Fintech startups zijn hip. Vooral Londen en Berlijn zijn actief op dit gebied. Dit jaar is er al voor miljarden euros aan venture capital in kleine hard groeiende bedrijven gegaan. Revolut en Number26 zijn erg interessant qua bankrekeningen.

Gratis bankrekening in Duitsland

Bij NUMBER26 kun je ook zonder een vast adres in Duitsland een rekening openen. Een tijdelijk adres of een adres bij vrienden over de grens volstaat. Sinds kort ook met actieve ondersteuning in het Engels. Je bankkaart is meteen ook een gnumber26-creditcardratis prepaid MasterCard dat gekoppeld is aan je eigen IBAN nummer. Gratis geld uit de muur halen in de hele wereld. En het is allemaal gebaseerd rond een handige app.

De oprichter van Paypal, Peter Thiel, is één van de investeerders die 10 miljoen euro in het bedrijf hebben gestoken. Het bedrijf groeit razendsnel en het is te verwachten dat het binnen een jaar ook in Nederland van start gaat.

Bankrekening in België

In België zijn banken wettelijk verplicht betaalrekeningen aan te bieden. Dus eigenlijk kun je bij elke bank een gratis rekening openen. Daarbovenop krijg je dan ook nog soms een gratis credit card, of soms zelfs een bonus, nu 50€ bij HelloBank. Je hebt wel een adres in België nodig om een rekening te kunnen openen.

Revolutionair goedkope valutaconversie

Ook het Engelse Revolut is gebaseerd rond een app. Je rekening kan, net zoals Paypal, meerdere valuta bevatten. Het verschil is 1. dat je met hele scherpe rates kunt converteren van de ene naar de andere valuta (euros, dollars, ponden en nog veel meer) en 2. je krijgt er een MasterCard bij.

Comments are closed.