Creditcard aanvragen in Duitsland

Een creditcard aanvragen in Duitsland is goed mogelijk. Ben je bijvoorbeeld als Nederlander werkzaam in Duitsland, kan het handig zijn om een Duitse creditcard te hebben. Dat hoeft niet per se bij dezelfde bank te zijn, waar je ook je betaalrekening hebt.

Gratis creditcard aanvragen voor gebruik in Duitsland

Als je niet in Duitsland woont, kun je natuurlijk met nagenoeg elke andere, niet-Duitse creditcard ook betalen in Duitsland – maar niet gratis. Veel creditcards van reguliere Nederlandse banken, zoals bijvoorbeeld van de ABN AMRO en de ING Bank, kosten maandelijks geld én je betaalt bij pinbetalingen in het buitenland vaak een valutakoersopslag van 2%. Daarvoor krijg je wel een aankoopverzekering.

Gratis prepaid creditcards

Daarnaast bestaan er ook gratis prepaid creditcards van online banken, zoals N26 (Mastercard) of Neteller. De virtuele versie van deze kaarten is gratis (voor de tastbare kaart betaal je eenmalig iets extra) en je betaalt bij pinbetalingen geen extra valutakoersopslag (bij Neteller wel: 3,99% omrekenkosten). Maar je aankopen zijn niet verzekerd. Voordeel is dat het verder precies werkt zoals een normale creditcard, in veel landen wereldwijd geaccepteerd én omdat het prepaid is: veilig en je geeft nooit meer uit dan je hebt.

Prepaid Mastercard aanvragen of prepaid Visa card aanvragen?

Mastercard en Visa zijn beiden betalingsnetwerken, ze geven zelf geen creditcards uit, dat doen de banken. Beide netwerken zijn goed bruikbaar in Duitsland, of je nou een al dan niet virtuele prepaid creditcard Visa of Mastercard hebt. Lees meer over gratis prepaid creditcard aanvragen in het artikel waarin we creditcards vergelijken.

Visa Card aanvragen

Dat gezegd hebbende, je kunt dus wel een visa card aanvragen in Duitsland, mits je weet bij welke bank. O.a. bij de volgende banken kun je een Visa kaart aanvragen of een Visa prepaid creditcard aanvragen: DKB, ICS, Hanseatic, ING.

Mastercard aanvragen

Een mastercard aanvragen doe je bij deze banken: N26, Bunq, TF Bank, Advanzia Bank, Norisbank.

N26 creditcard

Bij de Duitse online bank N26 krijg je een prepaid creditcard helemaal gratis. Een prepaid creditcard werkt net als een gewone, in dit geval Mastercard, als het op betalen aankomt. Het voordeel zit hem in het niet lenen voordat je het uitgeeft, wat BKR registratie en hoge rentes scheelt. Die van N26 is de goedkoopste van allemaal, helemaal gratis. En de plastic kaart is transparant, als in: de app is heel goed en duidelijk en de kaart zelf is ook letterlijk doorzichtig. Lees ons artikel over N26.

Buitenlandse creditcard aanvragen

Woon je wel in Duitsland en wil je om die reden een Duitse creditcard aanvragen, is het het makkelijkste als je ook echt officieel in Duitsland woont, dus met Anmeldung. Als je langer dan drie maanden in Duitsland verblijft, ben je sowieso verplicht je te melden bij het plaatselijke registratiekantoor. Hiervoor heb je je paspoort, ziektekostenverzekering en een bewijs van inkomen (studiefinanciering, werkcontract of zzp-verklaring, pensioen). Met dit registratiebewijs kun je dan een creditcard in Duitsland aanvragen. Voor een virtuele bank, zoals N26 of Neteller, is een registratiebewijs niet nodig omdat hun kaarten in het buitenland geldig zijn.

Vergelijk creditcards Duitsland

Let op: Neteller staat niet in onderstaand lijstje, waarschijnlijk omdat zij pas sinds kort naast hun virtuele Visa card en Mastercard nu ook een tastbare Mastercard aanbieden die verder gewoon werkt als elke andere prepaid Mastercard op de aankoopverzekering na. Verder niet aan te raden want duur.