Creditcard vergelijken

Creditcards vergelijken? Dat is verstandig. Prijzen en voorwaarden kunnen sterk uiteenlopen. Een reguliere of prepaid kredietkaart is tegenwoordig bijna onmisbaar om dingen online te kopen, zeker buiten Nederland (iDeal is iets typisch Nederlands). In Nederland is er een aantal goede aanbieders. Buiten Nederland kan het echter nog veel goedkoper: er zijn zelfs meerdere gratis creditcards. Creditcards vergelijken kan dus geld schelen.

Prepaid creditcard vergelijken

Prepaid creditcards
Gratis

Mastercard

- Virtuele pas
- Fysieke pas
- Bankrekening

Mastercard

- Virtuele pas
- Bankrekening

Visa

- Virtuele pas
- Bankrekening

Mastercard

- Virtuele pas
- Bankrekening
Mastercard
- Virtuele pas
Mastercard / Visa
- Virtuele pas
Mastercard
(Geen gratis prepaid card)

MasterCard vs Visa vs American Express

De creditcard is uitgevonden in 1950 en Diners Club was het eerste bedrijf dat ermee uitkwam. In 1957 werd de creditcard op de Nederlandse markt geïntroduceerd.  In 2010 waren er in Nederland 6 miljoen creditcards.

Het is goed om te weten dat Visa, MasterCard en American Express eigenlijk zelf geen creditcards uitgeven. Deze worden namelijk uitgegeven door Banken. Visa en MasterCard zijn eigenlijk gewoon betalingsnetwerken. Visa is de meeste geaccepteerde credit card, daarna komt MasterCard en tot slot American Express. Er zijn nog een aantal andere netwerken maar die moet je zeker niet als primaire kredietkaart nemen. En dan zijn er nog de verschillende banken met hun verschillende voorwaarden: je kunt dus genoeg creditcards vergelijken.

Prepaid creditcards zijn vaak gratis

Met een prepaid creditcard kan het echter goedkoper, namelijk gratis. Bijvoorbeeld bij het Duitse N26, en ook in België krijg je vaak een gratis creditcard bij je bankrekening. Daarnaast is ook het Engelse Revolut een prima oplossing, je kunt je bij Revolut aanmelden voor een gratis creditcard waar je ook woont in de EU.

Behalve dat prepaid de goedkoopste creditcard is, is een bijkomend, groot voordeel dat je niet meer kunt uitgeven dan je hebt. Je betaalt dus ook nooit hoge kredietrentes. Ook hoef je niet aan inkomenseisen te voldoen om in aanmerking te komen voor een prepaid kredietkaart.

Beste prepaid creditcard

Goedkoopste creditcard: N26

Bij N26 krijg je een gratis bankrekening met Duits IBAN (dus helaas zonder iDeal) en een gratis prepaid creditcard. Zonder verzendkosten dus echt helemaal gratis. En in onze ervaring een vlotte organisatie, prima app en goed bruikbare prepaid creditcard. Enige nadeel tot nu toe ontdekt: de helpdesk is niet in het Nederlands maar in het Engels of Duits. Zie ons artikel over N26 of onze vergelijking tussen N26 en Openbank gratis accounts.

Ga naar N26

Virtuele creditcard: Bunq

Er zijn meer virtuele creditcards maar Bunq heeft een aantal voordelen. Bunq is Nederlands, dus je kunt gebruik maken van iDeal met het bijbehorende account. Bunq kan helemaal gratis als je de fysieke pas niet aanvraagt (waarvoor je 9,90 euro eenmalige kosten betaalt). Bunq heeft het als enige voor elkaar gekregen dat hun prepaid creditcard wordt geaccepteerd als je een auto huurt of hotelkamer boekt (mits je genoeg geld voor de borg erop stort). Het is geen volwaardige bankrekening, je kunt geen geld overmaken. Lees onze uitgebreide review over het gratis account van Bunq.

Ga naar Bunq

Kredietkaarten vergelijken: welke te vermijden

Neteller

Neteller was een van de eerste virtuele, prepaid creditcards: enorm handig, revolutionair – maar raden wij heden ten dage af. Het openen van hun virtuele Mastercard of Visa is weliswaar gratis, je betaalt 2,5% prepaid stortingskosten over je eigen geld. Hun fysieke creditcard is niet gratis (eenmalig tien euro) en kan alleen op Mastercard. Ook krijg je er geen bankrekening bij.

Niet doen.

Pay2d

Pay2d biedt alleen een gratis virtuele creditcard aan – dit is geen prepaid creditcard. Hun prepaid creditcard is alleen als fysieke pas te krijgen voor eenmalig 10 euro plus, na een jaar, 0,85 euro per maand. Ook Pay2d laat je betalen om je eigen geld op je kaart te laten zetten: 2 euro per contante storting of overboeking. En je betaalt 2,75% extra voor betalingen in buitenlandse valuto (vergelijk Transferwise waar het gratis is). Je krijgt ook hier geen bankrekening erbij. Al met al ook zeker niet aan te raden.

Niet doen.

ViaBuy

Je hoeft niet te zoeken op ViaBuy wiki of ViaBuy wikipedia want dit bedrijf heeft geen wikipediapagina, in welke taal dan ook. Waar het Luxemburgse moederbedrijf Crosscard zich richt op zakelijke creditcards, geeft ViaBuy een min of meer toeganlijke prepaid Mastercard uit – die ook niet gratis is. De kaart kost je eenmalig 69,90 euro plus jaarlijks 19,90 euro voor de bijbehorende rekening plus 1,75% van alles wat je erop zet. Daarnaast betaal je 5 euro als je contant geld wilt pinnen en 9,95 euro per maand als je er langer dan een jaar niets mee doet.

Niet doen.

Meer informatie

Creditcard vergelijken: een overzicht

Hieronder vind je een overzicht voor wie een credit card vergelijken wil.