Ria geld versturen

Ria Money Transfer is online service waarmee je over de hele wereld op een simpele, betrouwbare manier geld kunt versturen. Lees hier hoe dat moet, wat de tarieven zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Ria Money Transfer Nederland

Op dit moment (augustus 2020) kun je met Ria Transfer alleen online geld verzenden vanuit de Verenigde Staten, Spanje, Groot-Britannië, Australië en Canada. Wie vanuit Nederland geld wil versturen, moet bij één van hun fysieke filialen langs. Voor Ria Money Transfer België en alle andere landen geldt hetzelfde. Het geld is te ontvangen in alle 143 aangesloten landen, waaronder ook Nederland en België. Lees hieronder hoe het precies werkt, wat de kosten zijn en de voor- en nadelen van geld verzenden met Ria. De website van Ria is beschikbaar in het Engels, Pools, Frans en Spaans.

Hoe werkt geld verzenden met Ria

Het voordeel van Ria Transfer is dat je het naar iemands bankrekening kunt sturen, maar ook naar een van de fysieke locaties van Ria. De geadresseerde kan het hier dan contant ophalen. In sommige landen kun je het geld zelfs bij iemand thuis af laten leveren (Armenia, de Dominicaanse Republiek, Hongarije, Marokko, Nicaragua, Peru, de Filippijnen en Vietnam).

Ria geld versturen vanuit de VS, GB, Spanje, Australië en Canada

 • Geld verzenden: 
Nadat het account is aangemaakt, kan iedereen kan geld verzenden met Ria. De betaalmogelijkheden zijn namelijk allesomvattend: je kunt betalen met een bank account, creditcard, debetcard en cash.
 • Geld ontvangen: 
De geadresseerde kan het geld ontvangen op zijn of haar bank account of contant ophalen op een van de 332.000 aangesloten locaties. In Armenië, de Dominicaanse Republiek, Hongarije, Marokko, Nicaragua, Peru, de Filippijnen en Vietnam kun je het geld zelfs contant bij de ontvanger af laten leveren.
 • De verzending volgen: 
De verzender en ontvanger kunnen beide de transfer volgen via het ordernummer, de PIN code van de transfer of het referentienummer. Op deze manier werkt Ria aan de betrouwbaarheid en kan bijgehouden worden wanneer het het bedrag wordt gestort of op te halen is.

Ria geld versturen vanuit Nederland

Als je niet in de vijf uitverkoren landen woont, zul je bij een Ria locatie moeten langsgaan. Daar zijn er gelukkig genoeg van in Nederland. Ria Money Transfer Amsterdam vind je bijvoorbeeld op negentien plaatsen in de stad.

Ria money transfer kosten

De transferkosten van Ria verschillen per land waar het geld naar verzonden wordt, per bedrag en per verzendmethode. De goedkoopste verzendmethode is om het geld vanaf een bank account te verzenden. Dit duurt ongeveer 4 dagen. Daarna zijn de transferkosten het laagst voor debetcard, dan de creditcard en contant geld aanleveren is het duurst.

De transferkosten worden ook hoger naarmate het te verzenden bedrag omhoog gaat. De kosten blijven echter hetzelfde ongeacht de manier van ontvangen (bank account of contant). Om dit duidelijker uit te leggen volgt hieronder een voorbeeld.

Stel je wilt 100 US dollar verzenden vanaf de Verenigde Staten naar Nederland. De wisselkoers van Ria is 1 US dollar = 0,83 euro (bij de GWK Travelex is het momenteel 1 US dollar = 0,93 euro) (begin augustus 2020). Dat is dus al 0,10 euro wisselkoersverlies per dollar. Daar komen nog transferkosten bij.

Ria Money transfer tarieven

Verzendbedrag →$ 100$ 495$ 2999
Verzendmethode ↓
Bank$ 3$ 5$ 5
Debitcard$ 5$ 8$ 34
Creditcard$ 7$ 20$ 105
Contant$ 9$ 9

Wil je dus vanuit de Verenigde Staten 100 US dollar verzenden vanaf je debitcard naar de Nederlandse bank account van een van je vrienden of familieleden, betaal je in totaal 105 US dollar en krijgt de ontvanger 83 euro. Je betaalt dan dus 4,65 euro transferkosten + 10 euro wisselkoersverlies = 14,65 euro in totaal oftewel 13,95 procent.

De transferkosten worden hoger naarmate het te verzenden bedrag hoger wordt, behalve als je het geld contant aanlevert. Zo betaal je voor 500 US dollar, 5 US dollar transfer kosten vanaf je bank account, 20 US dollar vanaf creditcard, 8 US dollar vanaf debitcard en 9 US dollar voor een contante verzending.

Ria claimt een van de voordeligste wisselkoersen te hebben en verwijst door naar de price calculator voor een prijsschatting van je online verzending. Deze price calculator houdt rekening met de immer fluctuerende wisselkoers maar let op, wanneer je geld verzendt vanaf een fysieke locatie, kunnen de prijzen verschillen.

closeup photo of gavel

Ga naar Riamoneytransfer.com

Conclusie

Er zitten een aantal kosten en baten aan geld verzenden met Ria. Zo is het wel betrouwbaar, maar helaas kun je geen geld verzenden vanuit Nederland. De grootste voor- en nadelen even op een rijtje:

Voordelen

 • Geld verzenden mogelijk naar 147 landen.
 • Geld ontvangen mogelijk vanuit 5 landen.
 • Verscheidenheid aan betaalmogelijkheden.
 • Verscheidenheid aan ontvangstmogelijkheden.
 • Klantenservice via de telefoon of op locatie.
 • Je verzending volgen met de PIN code, het transfer- of referentienummer.

Nadelen

 • Niet mogelijk om vanuit Nederland online geld te verzenden, alleen via filiaal.
 • Geld dat verloren gaat aan wisselkoers.
 • Oplopende kosten naarmate het te verzenden bedrag oploopt.

20 US US dollar banknote on plant

Alternatieven geld overmaken naar buitenland

Behalve Ria Money Transfer zijn er nog een aantal grote bedrijven die je helpen om geld te versturen naar het buitenland. Ze staan op volgorde van grootte (Ria neemt plaats vier in, 2019).