Geld verzenden met Ria

Geld verzenden met Ria is een makkelijke, online manier om geld te verzenden over de hele wereld. Het voordeel is dat je het naar iemands bankrekening kunt sturen, maar ook naar een van fysieke locaties. De geadresseerde kan het hier dan contant ophalen. In sommige landen kun je het geld zelfs bij iemand thuis af laten leveren. Momenteel is met Ria alleen geld te verzenden vanuit de Verenigde Staten, Spanje en Groot-Britannië. Het geld is wel te ontvangen in 143 andere landen, waaronder Nederland. Lees hieronder hoe het precies werkt, wat de kosten zijn en de voor- en nadelen van geld verzenden met Ria.

Hoe werkt geld verzenden met Ria

De missie van Ria is om mensen over de gehele wereld op een simpele, betrouwbare en vriendelijke manier geld te laten versturen. Zoals op de website staat is hun missie om de afstand tussen vrienden en familie verkleinen.

Om geld te verzenden met Ria moet je in de Verenigde Staten, Spanje of Groot Britannië gebaseerd zijn. Helaas kun je in Nederland nog geen account aanmaken en gebruik maken van de verzend service. Ben je in een van de ondersteunde landen en wil je gebruik maken van Ria, is het proces als volgt:

• Verzenden 
Nadat het account is aangemaakt, kan iedereen kan geld verzenden met Ria. De betaalmogelijkheden zijn namelijk allesomvattend: je kunt betalen met een bank account, creditcard, debetcard en cash.
• Ontvangen
De geadresseerde kan het geld ontvangen op zijn of haar bank account of contant ophalen op een van de 332.000 aangesloten locaties. In Armenië, de Dominicaanse Republiek, Hongarije, Marokko, Nicaragua, Peru, de Filippijnen en Vietnam kun je het geld zelfs contant bij de ontvanger af laten leveren.
• De verzending volgen 
De verzender en ontvanger kunnen beide de transfer volgen via het ordernummer, de PIN code van de transfer of het referentienummer. Op deze manier werkt Ria aan de betrouwbaarheid en kan bijgehouden worden wanneer het het bedrag wordt gestort of op te halen is.

Ria transferkosten

De transferkosten van Ria verschillen per land waar het geld naar verzonden wordt, per bedrag en per verzendmethode. De goedkoopste verzendmethode is om het geld vanaf een bank account te verzenden. Dit duurt ongeveer 4 dagen. Daarna zijn de transferkosten het laagst voor debetcard, dan de creditcard en contant geld aanleveren is het duurst.

De transferkosten worden ook hoger naarmate het te verzenden bedrag omhoog gaat. De kosten blijven echter hetzelfde ongeacht de manier van ontvangen (bank account of contant). Om dit duidelijker uit te leggen volgt hieronder een voorbeeld.

Stel je wilt $100 verzenden vanaf de Verenigde Staten naar Nederland.
• De wisselkoers van Ria is momenteel $1 = €0.7947 (bij de GWK Travelex is het momenteel $1 = €0,89).
• Per verzendmethode komen er de volgende kosten bij kijken:
• Bankrekening: $3 transferkosten
• Creditcard: $7 transferkosten
• Debitcard: $5 transferkosten
• Contant: $9 transferkosten

Wil je dus vanuit de Verenigde Staten $100 verzenden vanaf je debitcard naar de Nederlandse bank account van een van je vrienden of familieleden, betaal je in totaal $105.00 en krijgt de ontvanger €79.47.

De transferkosten worden hoger naarmate het te verzenden bedrag hoger wordt, behalve als je het geld contant aanlevert. Zo betaal je voor $500, $5 transfer kosten vanaf je bank account, $20 vanaf creditcard, $8 vanaf debit card en $9 voor een contante verzending.

Ria claimt een van de voordeligste wisselkoersen te hebben en verwijst door naar de price calculator voor een prijsschatting van je online verzending. Deze price calculator houdt rekening met de immer fluctuerende wisselkoers maar let op, indien je geld verzend vanaf een fysieke locatie kunnen de prijzen verschillen.

Voor- en nadelen

Er zitten een aantal kosten en baten aan geld verzenden met Ria. Zo is het wel betrouwbaar, maar helaas kun je geen geld verzenden vanuit Nederland. De grootste voor- en nadelen even op een rijtje:

Voordelen:

• Geld verzenden mogelijk naar 147 landen.
• Verscheidenheid aan betaalmogelijkheden.
• Verscheidenheid aan ontvangstmogelijkheden.
• Klantenservice via de telefoon of op locatie.
• Je verzending volgen met de PIN code, het transfer- of referentienummer.

Nadelen:

• Niet mogelijk om vanuit Nederland geld te verzenden.
• Geld dat verloren gaat aan wisselkoers.
• Oplopende kosten naarmate het te verzenden bedrag oploopt.

Ria maakt het mensen in de Verenigde Staten, Spanje en Groot-Britannië dus makkelijk om op een betrouwbare wijze geld te verzenden naar landen over de hele wereld. Verblijf je momenteel niet in een van deze drie landen, kun je geen account aanmaken en geld verzenden met Ria. Je kunt natuurlijk wel geld ontvangen!

 

riamoneytransfer.com