Bankrekening openen zonder identificatie

Eigenlijk is het niet mogelijk, een bankrekening openen zonder identificatie. Er zijn natuurlijk wel andere oplossingen: 1. Bitcoin en ander cryptogeld 2. offshore bankrekening 3. dingen doen die niet mogen.

1. Bitcoin: bankrekening zonder bank

De prijs van Bitcoin schommelt nogal sterk. Maar gelukkig meestal omhoog. Sinds de creatie in 2009 is er maar 1 jaar geweest zonder gigantische koersstijging. Het voordeel van Bitcoin is eigenlijk dat je zelf je bank wordt. Je hebt niet meer met een bedrijf te maken. Dit is ook een nadeel aangezien je nergens naar toe kunt gaan als je je privésleutel kwijtraakt.

Bij https://coinatmradar.com/ kun je Bitcoin-pinautomaten vinden waar je cash in kunt stoppen. De Bitcoin kun je dan bijvoorbeeld tijdelijk op je mobiele telefoon plaatsen met bijvoorbeeld de Mycelium app. Op termijn is het echter beter om de BTC op te slaan in een hardware wallet of op een zogenaamde paper wallet.

2. Offshore bankrekening

In Zwitserland kun (of kon?) je nog gewoon met een koffertje geld een bankrekening openen. Zonder identificatie. Je moet dan wel een belachelijk groot bedrag in dat koffertje hebben.

3. Wat niet mag

Hartstikke illegaal, en je kunt er ook makkelijk mee de bak in belanden, maar het is in principe niet onmogelijk: valse documenten gebruiken om een bankrekening te openen.