Traagheid van banken?

Twee overboeking van 31 december nog steeds niet afgehandeld op 2 januari. Eentje zelfs bij dezelfde bank, van spaarrekening naar betaalrekening. Bitcoin werkt intussen gewoon 24/7. Ik heb Bitcoin tot nu toe alleen nog maar voor privézaken gebruikt, maar ik begin toch wel interesse  krijgen in het zakelijk gebruik van Bitcoin.

Ook vanwege betalingen naar of ontvangen uit het buitenland. Voor het ontvangen van een bedrag van 80 GBP durft de Rabobank zich 10 euro in rekening te brengen. En Paypal pakt zich doorgaans tussen de 3 en 4 procent. Maar voor kleinere bedragen ligt dit percentage nog veel hoger. Zo heb ik als vice-penningmeester van BeWelcome, een kleine organisatie, kunnen zien er 28 cent naar Paypal gaat voor een betaling van 1 euro. Dat heeft dus weinig zin!

Bitcoin betaling duurt 30 minuten

Bij bitcoin heb je binnen 10 minuten al een confirmatie en binnen een uur is het bedrag zeker overgemaakt. Een betaling kost 0.0001 BTC, d.w.z.  zo’n 5 eurocent op dit moment.

Daarnaast heb je Bitpay, daar betaal je maar 1%, en het bedrag wordt overgemaakt naar je bankrekening zodra je 20 euro bereikt. Ik heb het vorige maand opgezet voor BeWelcome.

Afbeelding afkomstig van Wikimedia Commons